13 Kasım 2011 Pazar

Adnan Polat’tan Aliağa’da Enerjiye Yatırım

Alternatif enerji kaynaklarında rüzgar enerjisinin ön plana çıkmasının ardında Türkiye'yi rüzgar santralleriyle tanıştıran Polat Enerji Adnan Polat sene boyunca aşırı rüzgar alan Aliağa’da Doruk Enerji Elektrik Üretim A.Ş’yi kurarak Aliağa için önemli bir yatırıma imza attı.

Manisa, Bergama ve Aliağa üçgeninin tam ortasında yer alan Yuntdağı, Yüksek köy mevkiinde konuşlanan rüzgar enerjisi ile elektrik enerjisi üretim tesisi kuruyor..30 megavatlık güce sahip olacak Rüzgar santrali 36 milyon dolara maal olacak .Santral Aliağa ve ülke ekonomisine ve çevre sağlığına da büyük katkı sağlayacak.
Saka “Rüzgar enerjisine yapılan yatırımların yaygınlaşacağını umuyorum”
Rüzgar gibi bir kaynağın kullanılarak elektrik üretilmesinin, her şeyden öte çevre ve insan sağlığını koruyucu nitelikte olduğunu söyleyen Aliağa Ticaret Odası Başkanı Adnan Saka, Sanayinin çevreci bir yöntemi kullanarak temel ihtiyacı olan elektriği elde edecek olmasının da mutluluk verici oluğunu belirtti. Adnan Saka: “Aliağa gibi rüzgara açık bölgeler incelenmeli, ülkemiz rüzgar alma konusunda çevre ülkelere göre oldukça avantajlı. Ancak rüzgar enerjisine yeni yatırımlar yapılıyor. Bu konuda geç kalınmış olsa da umarım bu zamandan sonra böyle yatarımlar yaygınlaşır. Rüzgar güllerine yapılan yatırımların yaygınlaştığını aslında Yuntdağı bölgesine baktığımız zaman dağın tamamını kaplayan rüzgar güllerinden görebiliyoruz, bu da oldukça sevindirici” dedi.

0 yorum:

Yorum Gönder

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More