28 Kasım 2011 Pazartesi

AK Parti Bergama’da topun ağzında

Ak Parti İzmir İl Başkanlığı
Delege seçimlerinin ardından kongre sürecine giren AK Parti İzmir İl Teşkilatı’nda yaşanan hareketlilik ve siyasi mücadele aralıksız devam ediyor.

24 Kasım’da Torbalı ile ilçe kongrelerisin startını verecek olan İzmir’de 7 ilçenin değiştirilmesine kesin gözüyle bakılıyor. Bu ilçelerin içinde Bergama’da var.
 Kongrelere bazı ilçelerde daha güçlü isimlerle gitmek isteyen AK Parti İl Başkanlığı’nın değişim projesi Urla ile başladı. AK Parti Genel Merkezi’nde yapılan dört ilçenin katıldığı özel görüşmede Urla İlçe Başkanı Tarkan Bakırlı’nın değiştirilmesine karar verilmişti.
Alınan bu kararlar doğrultusunda gözler Bergama’ya çevirdi. Değiştirilecek isimler listesine Bergama İlçe Başkanı Halil Gider de eklendiği belirtildi. Gider’in yerine yeni bir ismin partiyi ilçede partiyi sırtlayabileceği öğrenildi. Gider’in yerine eski ilçe Başkanı Hasan Şahin’in ismi kulislere yansırken eski Belediye Başkanı Raşit Ürper’in de uzlaşı listesi üzerinde çalıştığı öğrenildi. Teşkilat deneyimi olan ve bir dönem belediye başkanlığı yapan Ürper’in yapılanmada söz sahibi olduğu konuşuluyor. Öte yandan Buca ve Çeşme ilçelerinin de yakın markaja alındığı, ilçedeki dengelerin masaya yatırılıp tekrar inceleneceği de kulislere yansıdı. Değişim yapılmayacak ilçeler arasında gösterilen iki ilçe ile ilgili başlatılan çalışma parti içi kulisleri hızlandırdı.
 AK Parti Teşkilatlanmadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem, Ege Bölge Koordinatörü Edirne Milletvekili Mehmet Müezzinoğlu, İzmir Koordinatörü Konya Milletvekili Mustafa Kabakcı’nın yer aldığı heyet ile görüşmek için geçtiğimiz hafta yapılan dört ilçenin değerlendirme toplantısı için Ankara’ya giden İl Başkanı Ömer Cihat Akay’ın bu süreci de masaya yatırdığı öğrenildi. Akay, kongrelere değişiklik isimlerle gidecek diğer ilçelerle ilgili de fikir alışverişinde bulundu.

0 yorum:

Yorum Gönder

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More