20 Ekim 2011 Perşembe

Bergama Şehitler için yürüdü

Bergama şehitler için yürüdü
Bergama’da Hakkâri’nin Çukurca İlçesinde meydana gelen terör saldırısında şehit olan 24 asker için “teröre lanet yürüyüşü” düzenlendi. Terör saldırısı çeşitli sivil toplum örgütleri ve siyasi partiler tarafından yürüyüşle protesto edildi.
Binlerce Bergamalı terörü bir kez daha lanetledi. Türkiye dün güne şehit haberi ile uyandı. Hakkâri’nin Çukurca İlçesinde terör örgütü PKK’nın Silahlı Kuvvetlere karşı düzenlediği hain saldırıda 24 askerin şehit, 18 askerinde yaralandığı bildirilmesi Türkiye’yi ayağa kaldırdı. Halk yurdun dört bir yanında sokaklara döküldü.
Bergama’da da Şehit ve Gazi Aileleri Derneği önderliğinde Ordu evinin önünde toplanan vatandaşlar, ellerinde Türk bayrakları ile “Kahrolsun PKK, Kahrolsun Apo, Mustafa Kemal’in askerleriyiz” sloganlar atarak Cumhuriyet Meydanına kadar geldi.
Burada şehitler için bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasının ardından Bergama Şehit ve Gazi Aileleri Derneği Başkanı İbrahim Bulutlu bir açıklama yaptı. Açıklama sırasında bazı kadınların gözyaşlarına hâkim olamadığı görülürken, grup çeşitli sloganlar attı. Başkan Bulutlu, terörün dini, dili, ırkı olmadığını bir kez daha gördüklerini belirterek, “Bugün burada dün ve bugün azan terörün 5 polisimizi, 24 askerimizi kahpece şehit etmesinden sonra isyan etmek üzere toplandık. Akan kanın durması bu acıyı yüreğinin en derinlerinde yaşamış olan bizler kadar hiç kimse isteyemez ve de istemez. Evet, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ndeki iktidar ve muhalefet partileri ile meclis dışında bulunan tüm siyasi partilerle bu kanı durdurun diyoruz” dedi.
Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç de Türk ulusunun onuru için bir araya geldiklerini belirterek, “Bu ülke bizimdir, bizim kalmaya devam edecek. Hepimiz burada bulunan herkes yediden yetmiş yediye ama herkes, gerektiğinde bu ülke için varını, yoğunu ve canını ortaya koymaya hazır. Kurtuluş Savaşın da olduğu gibi. Türk Milletinin başı sağ olsun.” diye konuştu.
Çevredeki iş yerlerindeki vatandaşların da alkışlarla destek verdiği grup, bir süre slogan attıktan sonra dağıldı.

0 yorum:

Yorum Gönder

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More