3 Aralık 2011 Cumartesi

Koza Altın'ın Çed Raporunun İptali Talebi Reddedildi

Koza Altın İşletmeleri
Akın İpek'in sahibi olduğu Koza Altın İşletmeleri, İzmir'in Bergama ilçesindeki Ovacık Altın Madeni için alınan Çevre Etki Değerlendirme (ÇED) raporunun iptali için açılan davanın reddedildiğini bildirdi.

Akın İpek'in sahibi olduğu Koza Altın İşletmeleri, İzmir'in Bergama ilçesindeki Ovacık Altın Madeni için alınan Çevre Etki Değerlendirme (ÇED) raporunun iptali için açılan davanın reddedildiğini bildirdi.

Koza Altın İşletmeleri'nden yapılan açıklamada, İzmir'in Bergama ilçesindeki Ovacık Altın Madeni için alınan ÇED raporunun iptali için açılan davanın reddedildiği açıklandı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın Avrupa Birliği(AB) uyum kanunları çerçevesinde düzenlediği ÇED Yönetmeliği'ne göre yeniden hazırlanan olumlu raporun mahkemeden onay aldığı belirtildi. Açıklamada şunlar kaydedildi:

"Bugüne kadar hazırlanan tüm bilirkişi raporları olumludur. Altın madeninin çalışmaya başladığı ilk günden bugüne kadar mahkemelerce atanan bilirkişilerin hazırladığı raporlar en üst bilim kurulumuz TÜBİTAK, İzleme Denetleme Komisyonu, uluslararası bağımsız komisyonlar ve üniversiteler tarafından hazırlanan raporlardır. Yerinde yapılan denetimlerle Ovacık Altın Madeni'nin mevcut en iyi çevre teknolojisini kullandığı, çevre performansının dünya madenciliğine örnek olduğu, çevre ve insan sağlığı açısından hiçbir risk oluşturmadığı defalarca ispat edilmiştir. Çevre ve izin yönetmeliklerinde yapılan her değişiklikten sonra mevcut izinlerini yeni yönetmeliğe göre yenileyen ülkemizdeki tek işletmedir."

-MADENİN ETRAFINDA DAVACI KÖY MUHTARLIĞI KALMADI-

Açıklamada, madenin etrafında davacı köy muhtarlığının kalmadığı da belirtilirken, halkla ilişkilerde uygulanan "şeffaflık politikası" kapsamında Ovacık Altın Madeni'nde bilimadamları, mühendisler, öğrenciler ve diğer vatandaşlardan oluşan 10 binden fazla ziyaretçinin konuk edildiği açıklandı. Açıklamada, "Bergama'nın diğer yörelerinden daha önce maden aleyhine davacı olan bazı muhtarlıklar da karşıt avukatlara verdikleri vekaletleri geri alarak, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yanında davalara müdahil olmuşlardır" denildi.

(Ankara Haber)

0 yorum:

Yorum Gönder

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More