21 Aralık 2011 Çarşamba

Bergama deve güreşine hazırlanıyor


Ülkemizde yıllardır sürdürülen geleneklerden biri olan deve güreşleri, Bergama Belediyesi’nin önderliğinde bu yıl Bergama’da 4. kez gerçekleşecek.

Bergama, Türkiye’nin dört yanından gelecek develeri ağırlamaya hazırlanıyor. Türkiye'nin birçok bölgesinden Bergama'ya gelen develerin katılımıyla gerçekleştirilecek.
Bergama'da pazar günü yapılacak olan 4. Geleneksel Deve Güreşleri hazırlıkları tamamlandı. Çanakkale, Aydın başta olmak üzere Türkiye'nin birçok şehrinden güreşlere katılacak. Anadolu'nun önemli geleneklerinden olan deve güreşlerinin Bergama ayağı için Bergama Belediyesi tarafından yürütülen tüm hazırlıklar tamamlandı. Yeni Pazaryeri ve hastane karşısındaki alanda pazar günü yapılacak deve güreşleri meraklılarına renkli dakikalar yaşatacak.
Bergama'da düzenlenecek olan 4. Deve Güreşleri'nin Bergamalı meraklılarına keyifli dakikalar yaşatacağını belirten Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç; " Deve güreşleri için Türkiye'nin birçok bölgesinden gelen deve sahiplerini Bergama'da ağırlayacağız. Güreşler Bergamalılara keyifli dakikalar yaşatırken, özel bir geleneği de Bergama'da canlandırmış olacağız. Bütün güreş severleri alana bekliyoruz" dedi.

0 yorum:

Yorum Gönder

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More