26 Eylül 2011 Pazartesi

Siyasette nezaket olmaz mı?




İzmir’in en önemli caddelerinden biri olan Hatay’daki İnönü Caddesi’nin yenilenmesi çalışmalarında kullanılan Bergama granitlerinin Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun oğluna ait bir firmadan satıldığı iddiası şimdi de tartışılıyor. Bunu kim söylüyor? AK Parti Meclis Grup Başkan Vekili Kenan Çakar...
Peki Çakar’ın elinde bir belge var mı? Anladığım kadarıyla yok... Çakar, partisi adına elbette bazı sorular sorabilir, kamuoyunun merak ettiği detayları öğrenebilir. Ama ortada bazı iddialar varsa o zaman onları da kanıtlamak ve belgeleriyle ortaya koymak zorunda. Doğrusu da budur.
Aziz Kocaoğlu’na da yakışan her zaman bildiğimiz, tanık olduğumuz soğukkanlılığını korumasıdır. Artık siyaset yaparken özenle seçilmiş kelimeler kullanmalıyız. Siyasi nezaket bunu gerektiriyor, halk da bunu istiyor.

Deniz Sipahi (hürriyet)

Bergama MYO'nu tutturduğu halde giremedi

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi’nin (ÖSYM) kurbanlarından biri de İzmirli 18 yaşındaki Kutay Arınç Çokluk oldu. Tercihlerine kendisinden düşük puan alan adayların yerleştirildiğini ve bu yüzden ÖSYM’ye itiraz ettiğini belirten Çokluk, "Benim okuyacağım yerlerde alan dışından daha düşük puanlılar okuyacak. Bu adil mi? İtiraz ettim, ’Yanıtını bir aydan önce bekleme’ dediler. Kayıtlar bitecek, benim halim ne olacak?" diye dert yandı.
Kutay Arınç Çokluk, geçen yıl İzmir’de Konak Nevvar Salih İşgören Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi Servis Hizmetleri Bölümü’nden mezun oldu. Üniversite sınavında geçen yıl başarılı olamayan Çokluk, şansını bu sene tekrar denedi. Açıkta kalmamak için öncelikle mezun olduğu alanda, ek puan alacağı 2 yıllık programları tercih etti. Çokluk, yerleştirme sonuçları açıklandıktan sonra hiç beklemediği bir tabloyla karşılaştı.

Çokluk, ÖSYM’ce açıklanan sonuçları inceledi, kendisinin 267.791 puanı olduğu halde 2 yıllık Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Turizm Meslek Yüksekokulu’na 232.610 puanlı öğrencinin alındığını belirledi. Çokluk, bu puanla rahat girebileceği DEÜ’nin Seferihisar’daki Turizm Meslek Yüksekokulu’na ise alan dışından 231 puanlı öğrencinin alındığını gördü. Ege Üniversitesi’nin Bergama Turizm, Adnan Menderes Üniversitesi’nin Didim Aşçılık ve Didim Seyahat Hizmetleri ile DEÜ Turizm ikinci öğretime puanı tuttuğu halde giremediğini, yerine daha düşük puanlı bazılarına da hem daha düşük puanlı hem de alan dışı öğrencinin alındığını saptadı.

Annesi Nazan Çokluk ile birlikte sonuçların listesini alıp öncelikle 5 ayrı dershanenin rehber öğretmenine başvurarak inceleme yaptırdıklarını, onların da 'hata' olduğunu belirtmeleri üzerine Ankara’ya giderek ÖSYM’ye elden itiraz dilekçesi verdiklerini belirten Çokluk, şunları söyledi:
"Sonuçların açıklanıp tespitlerimizle ilgili şüphelerimizin rehber öğretmenlerce de onaylanmasının ardından Ankara’ya gittik. 25 Ağustos’ta 11- 0167501 kayıt numarasıyla dilekçemizi yetkililere verdik. Bize sonucun hemen çıkmayacağını söylediler. Bugüne kadar bekledik. Üniversitelere kayıtlar başladı, bitiyor. Bir aydan önce sonuç beklemememizi söyleyen yetkililer, kayıtlar bittikten sonra bana nasıl şans verecekler? Benim okuyacağım bölümlerde benden düşük puanlılar okuyacak, bu adil mi? Eğitim hakkım elimden alınıyor, üniversite kapısı yanlış yerleştirmeler yüzünden kapanıyor. Çaresizim, yetkililerin bir an önce itirazımı değerlendirip sonucunu bildirmelerini istiyorum."

Öte yandan anne Nazan Çokluk da oğlunun hatalı yerleştirme kurbanı olduğunu söyledi. ÖSYM’nin itirazları geç değerlendirmesinin mağduriyetleri daha da artırdığını savunan anne Çokluk, "ÖSYM’nin yarattığı mağdurlardan biriyiz" dedi.

20 Eylül 2011 Salı

İsrail Büyük Elçisi; "Bergama'ya yerleşicektim"

 İsrail'in Ankara Büyükelçisi Gaby Levy, "Artık sadece turist olarak geleceğim" dedi 

İsrail Büyükelçisi Ankara'ya dönmüyor
BM Soruşturma Komisyonu’nun Mavi Marmara saldırıyla ilgili raporuna tepki gösteren Türkiye, İsrail’e yönelik 5 maddelik yaptırım paketini devreye soktu. Pakette, Türk-İsrail diplomatik ilişkileri 2. katip seviyesine indirilirken, İsrail’in Ankara‘daki yüksek düzeyli diplomatlarına “Türkiye’yi terk edin” çağrısı yapıldı.
Bu çağrının doğrudan muhatabı Ankara’da dört yıldır görev yapan Bergama doğumlu Büyükelçi Gaby Levy, Türkiye’nin yaptırım kararını iki haftadır tatil yaptığı Tel-Aviv’de öğrendi. Ankara’da görev yaptığı 4 yıl boyunca kendisini “yarı Türk” ya da “Türk dostu” olarak tanımlayan Levy, emekliliğinde doğum yeri Bergama’ya yerleşip İzmir’de ‘Türkiyenin fahri başkonsolosu” olarak görev yapmayı planlıyordu.
‘SON DERECE ÜZGÜNÜM’
HABERTÜRK’ün telefonla ulaştığı Levy, “Bu karardan sonra Ankara’ya dönmem söz konusu olamaz. Artık sadece turist olarak gelirim” dedi. Türk-İsrail ilişkilerinin geldiği noktadan ‘son derece üzgün’ olduğunu ifade eden Büyükelçi Levy, her iki tarafın da atması gereken adımları atmadığını öne sürdü. Levy, “Türkiye’deki tüm dostlarıma sevgilerimi, saygılarımı gönderiyorum. İki ülkenin dostluğu çok kıymetli, çok kutsal” dedi.

Minik Efe hayata döndü!

3,5 yaşındaki çocuğun kalbinde çıkan sorun, ''kalp kapakçığı tamiri'' ile giderildi. 

   
Minik Efe hayata döndü!
Doğuştan kalp hastası olan, 9 aylıkken geçirdiği ameliyatla kalbi ve  kalp kapakçıklarında ''tam düzeltme'' yapılan 3,5 yaşındaki küçük Efe'nin kalbinde yeniden çıkan sorun, ''kalp kapakçığı tamiri'' ile giderildi.

Bergama'da yaşayan Rahime-Murat Kozak çiftinin oğlu Efe Kozak, Ege Üniversitesi'nde (EÜ) 6 saat süren ameliyatla sağlığına kavuştu.

Baba Murat Kozak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Bergama Devlet Hastanesi'nde gerçekleşen doğumdan üç gün sonra rahatsızlanan küçük Efe'yi hastaneye götürdüklerini, burada doktorların oğlunun kalbinde sorun bulunduğunu söylediklerini belirtti.

Kozak, ''Acilen İzmir Behçet Uz Çocuk Hastanesine sevk edildik. Oradaki doktorlar bizi Ege Üniversitesine sevk etti. EÜ'de Çocuk Kalp Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Ertürk Levent, oğlumun 1 yıl içinde kalp ameliyatı olması gerektiğini, aksi halde kaybedeceğimizi söyledi'' dedi.

Çocuklarının ameliyat olmasını istediklerini kaydeden Kozak, 2008 yılının eylül ayında Prof. Dr. Yüksel Ataş başkanlığındaki ekip tarafından başarıyla ameliyat edildiğini ancak operasyondan 2 ay sonra götürdükleri kontrolde, bu kez oğullarının kalp kapakçığındaki sorunun giderilmesi için ikinci bir ameliyat yapılması gerektiğinin bildirildiğini söyledi.

Kozak, oğullarının bundan bir hafta önce yine Prof. Dr. Yüksel Atay tarafından 6 saat süren ikinci bir ameliyata alındığını kaydetti.

Doktorların ameliyattan sonra ''Oğlunun kalp kapakçığının değiştirmediklerini, kapağı tamir ettiklerini ve bundan sonra kalbinden bir daha sorun yaşamayacağını söylediklerini'' ifade eden Kozak, ''Nasıl sevindim. Hem annesi hem ben çok mutlu olduk. Oğlum artık diğer çocuklar gibi gönlünce koşup oynayacak ve biz bu yüzden tedirginlik yaşamayacağız. Buradan doktorlarımıza çok teşekkür ediyoruz'' dedi.

Murat Kozak, bir süre önce işten çıkarıldığını, sosyal güvencesi olmadığını, AK Parti İzmir İl Başkanı Cahit Akay'dan yardım talebinde bulunduğunu belirterek, ''Sayın Akay bana maddi ve manevi yardımda bulundu. Bu nedenle kendisine sonsuz teşekkürlerimi sunarım'' diye konuştu.

''KENDİ KAPAKÇIĞIYLA YAŞAMINI DEVAM ETTİREBİLİR''
Ameliyatı gerçekleştiren ekibin başındaki EÜ Tıp Fakültesi Kalp Damar Cerrahisi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yüksel Atay ise Efe'nin 9 aylıkken gerçekleştirilen ilk ameliyatında ''tam düzeltme'' yaptıklarını, bu tip ameliyatlardan sonra ilerİki dönemlerde kapakçıklarda sorunlar çıkabildiğini, Efe'de de böyle bir sorun tespit edince ikinci ameliyatı kapakçıkları değiştirmek üzere planladıklarını ifade etti.

Fakat sonra yaptıkları tetkiklerde kapakçıkların ''tamire'' uygun olduğunu görünce bu yola başvurduklarını belirten Prof. Dr. Atay, ''Yani şimdi kendi kapakçığıyla yaşamını devam ettirebilir halde'' dedi.

Normalde temiz kanın kalbe geldiği ve pompalandığı odacıklarda kapak olması gerektiğini, aynı şekilde kirli kanın kalbe geldiği ve buradan pompalandığı odacıkta da bir kapağın bulunması gerektiğini söyleyen Prof. Dr. Atay, küçük Efe'nin rahatsızlığıyla ilgili şu bilgileri verdi:

''Ancak Efe'nin hastalığı ile dünyaya gelen bebeklerde bu iki kapak da bulunmuyor. Dört odacıklı kalp sanki tek odacıklı gibi çalışıyor. Kanın toplandığı ve pompalandığı odacıklar arasında duvar yok. Hem de kapaklar arızalı. Yani kirli kanın aktığı odacıkla pompalandığı odacık arasında olması gereken kapak yok. Aynı şekilde temiz kanın toplandığı ve pompalandığı odacıklar arasında da kapak yok. Kalbin ortası, orta bölüm oluşmamış. Normal insanın kalbinde bulunan dört kapaktan ikisi gelişmemiş. Kirli ve temiz kanı birbirinden ayıran bölmeler de gelişmemiş. İlk ameliyatta bunu düzelttik, ikincisinde de 'tamir' diye tabir edebileceğimiz işlemi gerçekleştirdik.''

Prof. Dr. Atay, kalbin orta bölümünün bulunmadığı hastalığın en sık Down sendromlu çocuklarda görüldüğünü ifade ederek, ''Down sendromluya anne karnında teşhis konulabiliyor ama doktorlar bebeğin kalp anomalisi olduğunu yüzde 100 söyleyemiyor. Kalp rahatsızlığının tedavisi yapılabiliyor'' dedi.

   (19 Eylül 2011 Pazartesi, 16:34:29 )
AA

19 Eylül 2011 Pazartesi

Bergama'da Tek Pota Basketbol Turnuvası Yapılacak

Bergama Basketbol.
Bergama'da uluslararası tek pota basketbol turnuvası düzenlenecek.

Bergama'da uluslararası tek pota basketbol turnuvası düzenlenecek.

Anadolu ajans muhabirinin basketbol hakemleri Ufuk Akyüz ve Fatih Balay'dan aldığı bilgiye göre, 2012 yılında Bergama'da uluslararası tek pota basketbol turnuvası yapılacak.

Turnuvaya 3 asil 2 yedek Oyuncu olmak üzere toplam 5 Oyuncudan oluşan 80-90 takımın katılmasının beklendiği bildirildi.

İzmir’de en çok 2-B arazisi Bergama’da

Bergama B 2 Arazisi
Tapu Kadastro, Orman Bölge Müdürlüğü ve İzmir Defterdarlığı'nın yaptığı çalışmalara göre İzmir ili sınırları içinde orman vasfını kaybeden araziler kapsamında 2-B kapsamında toplam 64 bin 843 dönüm arazi olduğu ortaya çıktı.

Toplam 7 bin 449 dönümlük arazi yeniden orman vasfı kazandığı için orman bölge müdürlüğüne devredilirken, satılacak nitelikte 57 bin dönüm büyüklüğünde 10 bin parsel arazi olduğu tespit edildi.
Bu satış ile vatandaş üzerinde yasadışı şekilde oturduğu veya kullandığı arazinin sahibi olacak. Devlet de satıştan ciddi miktarda gelir elde edecek.
Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın satış için düğmeye bastığı ve 'geri adım yok' dediği 2-B arazileri için önümüzdeki günlerde yasa çıkarılacak. 2-B Yasası ile bu arazilerin peşin ödeme veya taksit seçenekleriyle başta kullanıcılarına olmak üzere satılması planlanıyor. Özellikle Bornova, Buca, Kemalpaşa, Menderes gibi yerlerdeki arazilerin satışı Hazine'nin yüzünü güldürecek.

"GERİ ADIM YOK"
Asıl satış rakamı arazilerin emlak vergisi değeri mi rayiç bedel üzerinden mi satılacağını belirleyecek olan yasadan sonra ortaya çıkacak. Ancak İzmir'de 2-B satışlarından elde edilecek gelirin 2 milyar liraya ulaşacağı tahmin ediliyor. Yetkililer, "Satış süreci için hazırız. Çalışmalarımızı tamamladık. Kanunun çıkmasını bekliyoruz" dediler.

10 BİN PARSEL
Geçtiğimiz yıl sonu tamamlanan tespitlere göre İzmir il sınırları içinde 64 bin 843 dönümlük alan 2-B alanı olarak tespit edildi. 2-B olarak tespit edilen toplam alanın 7 bin 449 dönümüne denk düşen 2 bin 103 parsel ise 'eylemli orman arazisi' olarak belirlendi. Daha önce orman vasfını kaybetmiş olan ancak yıllar içinde tekrar orman niteliği kazanan bu araziler Çevre ve Orman Bakanlığı'na devredildi. Kullanıcısı bilinen 2-B niteliğindeki arazilerin güncellenmesi ile 24 bin 29 dönüm büyüklüğünde 4 bin 892 adet parsel ile kullanıcısı bilinmeyen nitelikte 33 bin 365 dönümlük 5 bin 249 parsel arazi ortaya çıktı. Böylece satışa çıkarılabilecek nitelikte toplam 57 bin 395 dönüm büyüklüğünde 10 bin 110 adet parsel tespit edildi.

EN ÇOK BERGAMA'DA
Yapılan çalışmalara göre en geniş 2-B arazisi Bergama'da, en çok 2-B parseli Menderes'te yer alıyor. Bergama'da 12 bin 585 dönümlük 1355 parsel arazi 2-B kapsamında satılacak. Bergama'yı 9 bin 658 dönümlük alan Menderes takip ediyor. Bornova'da 6 bin 258 dönüm, Dikili'de 5 bin 610 dönüm, Kemalpaşa'da 5 bin 457 dönüm, Aliağa'da 3 bin 851 dönüm, Selçuk'ta 3 bin 40 dönüm, Buca'da 2 bin 766, Torbalı'da 2 bin 340 dönüm, Tire'de bin 695 dönüm, Ödemiş'te bin 255 dönüm arazi 2-B kapsamında satılacak.

(Bergama haber)

18 Eylül 2011 Pazar

Asklepion

asklepion heykeli
Asklepion (Asklepios), (Asclepius) (Yunanca Ἀσκληπιός, Latince Aesculapius) Yunan Mitolojisi'nde tıbbın ve sağlığın tanrısı. Apollon ve Koronis'in oğlu, Hygieia, Meditrina, Iaso, Aceso, Aglæa ve Panacea' nın babasıdır.

Yılanlı asası ile Yunan söylencelerinde Apollon’un oğlu olarak geçer. Buna göre; Teselya Kralı’nın kızı Koronis tanrı Apollon ile sevişir ve ondan gebe kalır. Ne var ki, tanrının çocuğunu karnında taşırken Arkadya’dan gelen bir yabancıyı da yatağına alır. Bu haberi tanrıya kutsal kuşu olan karga verir.Apollon kız kardeşi Artemis'i Koronis'i cezalandırmak üzere görevlendirir. Artemis de kadını bir odun yığınının üzerinde diri diri yanmaya mahkûm eder. O ateş öyle büyüktür ki, o zamanlar köpükler gibi ak olan karga tüyleri, o günden sonra is karası rengi olur. Kadın alevler üzernde can vermek üzeredir ki; Apollon çocuğunu Koronis’in karnından alır. Çocuğu yetiştirmesi için at adam Kheiron’a verir. Bu olay hekim-tanrının son anda kurtarıcı olarak yetişmesinin simgesidir. Asklepios’a hekimlik sanatını öğreten Kheiron bütün at adamlar gibi doğanın içinde yaşayan, doğanın sırrına ermiş bir varlıktır. Sağlığın kaynağı da doğada olduğuna göre; Kheiron’un açık havada, güneşin altında şifalı otlardan ve sulardan yararlanma yollarını bilmesi de gerçek olarak ortaya çıkmaktadır. Asklepios böylece usta bir hekim olarak yetişir, hekimliğin ve cerrahlığın tüm bilgilerini edinir. Asklepios, elindeki asasını (ki bu asa da bugün bildiğimiz, tıbbın simgesi olan yılan dolanmış asadır.) yanından hiç ayırmaz, gittiği her yere onu da götürür, yorulduğu zaman da ondan destek alır. Daha öteye giderek, ölüleri bile diriltmeye çalışır. Bunun sırrını efsane şöyle açıklar: Tanrıça Athena, Gorgo canavarı öldüğü zaman bedeninden akan kanı toplamış ve Asklepios’a vermiştir. Gorgo’nun sağ tarafındaki damarlarda zehirli, sol tarafındaki damarlarda şifalı kan varmış. Asklepios bu şifalı kanla ölüleri diriltme yoluna gitmiş. Ancak insanların ölümsüz olması fikri hem Zeus'un iktidarını sarsmış, hem de yeraltınının tanrısı Hades'i çok kızdırmış. Ve Hades kardeşini bir şeyler yapması konusunda kışkırtmış, Zeus da Asklepius'un başına bir şimşek fırlatarak onu öldürmüş. Derler ki o an Asklepius'un elinde reçete yazılı olan kâğıt toprağa düşmüş ve yağan yağmurla üzerindeki yazılar toprağa karışmış. Oradan da her derde deva sarımsak bitmiş. Apollon da, Zeus’a yıldırımları bağışlayan Kykloplar’ı öldürerek,  oğlunun öcünü almış.
Berlin'deki Asklepios heykeli



 Asklepion heykeli

Asklepios’un yok oluşundan sonra hekimlik sanatını kızı, Hygieia (Yunanca sağlık anlamına gelir) ve oğulları Asklepiades adında bir lonca düzeni içinde sürdürmüşlerdir. Atina'da, Bergama'da, İzmir'de Asklepios adına tapınaklar kurmuşlardır. Bergama'da asclepion adıyla bilinen sağlık sitesi antik Yunan dünyasındaki üç büyük sağlık sitesinden biri olarak kabul edilir.

Asklepios efsanesine Anadolu'da yapılan bir katkı da şudur (aynı hikâye Lokman Hekim içinde anlatılır); Zeus Asklepios'u yıldırımıyla öldürünce bu sırada hekimin yazmakta olduğu reçete oradaki bir otun üzerine düşmüş, yağan yağmurla kâğıttaki yazı toprağa karışarak her derde deva sarımsak meydana gelmiştir.

Diğer bir söylenceye göre, Asklepios daima elinde asasıyla dolaşırmış. Bu asa, hekim, hastalarına giderken ona destek olur; asasına yaslanan hekim ondan güç alır; yorulmadan hastadan hastaya koşarak şifa dağıtırmış. Asklepios'un yılanlı asası hekimliğin simgesidir ve tıp sembolüdür. Asklepios'un diğer simgeleri: Çam kozalakları, defne dalları, keçi ve köpekdir

Sevgilisini öldüren adam'da yaşamını yitirdi

İzmir'in Bergama İlçesi'nde, ilişkisi olduğu ileri sürülen Bahar Aydoğdu'yu (29) av tüfeği ile öldürüp, ardından kendi karnına ateş ettiği belirtilen Ali Bomba (49) yaralı olarak kaldırıldığı hastanede öldü.

İzmir'in Bergama İlçesi'nde, ilişkisi olduğu ileri sürülen Bahar Aydoğdu'yu (29) av tüfeği ile öldürüp, ardından kendi karnına ateş ettiği belirtilen Ali Bomba (49) yaralı olarak kaldırıldığı hastanede öldü.

Tura Bey Mahallesi, Adnan Menderes Bulvarı, Numara 161/5'teki, Bahar Aydoğmuş'a ait evden, dün saat 03.30 sıralarında kavga sesleri gelmesi üzerine komşuları polisi aradı. Bir süre sonra da evden silah sesleri duyuldu. Olay yerine gelen polis ekipleri, Zile basmalarına rağmen açan olmayınca, kapıyı kırıp içeri girdiklerinde bir birahenede garsonluk yapan Bahar Aydoğdu ile işçi olarak çalıştığı Burhaniye Belediyesi Fen-İşleri Müdürlüğü'nden bir yıl önce emekli olan Ali Bomba'yı kanlar içinde yerde yatarken buldu. Yaşamsal fonkisyonları devam ettiği belirlenen Ali Bomba, ambulansla Bergama Dr. Faruk İhtiyar Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Yoğun bakım ünitesinde tedaviye alınan Ali Bomba doktorların müdahalelerine rağmen kurtarılamadı.

Aydoğdu ile ilişki yaşadığı ileri sürülen evli, 2 çocuk babası Bomba'nın cenazesi İzmir Adli Tıp Kurumu Morgu'na gönderildi.

Bomba'nın Aydoğdu'yu vurduktan sonra kendi karnına ateş ettiğinin sanıldığı belirtilirken, olayla ilgili soruşturma sürüyor.

Bergama'da Toplu Balık Ölümleri

 Bergama ilçesinden geçen Bakırçay’daki toplu balık ölümleri endişelendiriyor. Armağanlar köyünün yakınından geçen Bakırçay’da çiftçiler, sabah ovaya çalışmaya giderken gördükleri manzara karşısında hayrete düştü. Çayın kenarları, ölü balıklarla doluydu.
Armağanlar Köyü Muhtarı Recai Ergüner, yaptığı açıklamada, “Çayın rengi uzun süredir siyahtı ancak balık ölümleriyle ilk defa karşılaşıyoruz.” dedi.





Çiftçi Rahmi Bulut da, “Bu çay, Bakıçay Ovası’nın can damarı. Gelin görün ki simsiyah akan çayda canlılar ölüyor. Bu duruma yetkililerin el atmasını istiyoruz.” şeklinde konuştu. Simsiyah akan suyu tarımda kullanmaktan çekindiklerini belirten Bulut, “10 bin lira harcayıp sondaj çakarak yer altı sularını kullanmaya başladık.” dedi.

(Cihan Haber Ajansı)

16 Eylül 2011 Cuma

Bergama 9 Eylül Üniversitesi

TEKSTİL FABRİKASI’NIN ÜNİVERSİTEYE DÖNÜŞTÜRÜLMESİNİN ÖNÜNDEKİ BÜTÜN ENGELLER KALKTI..
9 EYLÜL ÜNİVERSİTESİ BERGAMA YÜKSEK OKULU 2012 / 2013 ÖĞRENİM YILINDA EĞİTİME BAŞLAYACAK..

Bergama ikinci üniversiteye adım adım ilerliyor
Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç ve Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Mehmet Füzün üniversiteye dönüştürülecek Eski Tekstil Fabrikası çalışmaları için bir araya geldi. Başkan Gönenç’in Rektör Füzün’e yaptığı ziyarette, Belediye Başkan Yardımcısı Av. Hüseyin Güngör, Rektör Yardımcıları Profesör Dr. Alp Timur, Prof. Dr. İsmail Hakkı Bahar, Genel Sekreter Can Karaca da bulundu.

Bergama Belediyesi ve Dokuz Eylül Üniversitesi arasında imzalanan protokole göre, Bergama’daki Eski Tekstil Fabrikası Binası Dokuz Eylül Üniversitesi yerleşkesine dönüştürülecek. Rektörlük ve Belediye’nin imzaladığı protokol kararı Yüksek Öğrenim Kurulu’na sunuldu. Bergama Belediyesi, fabrikada bulunan eski makineleri ihale yoluyla sattı. Elde edilen tüm gelir fabrika yerleşkesinde kurulacak üniversitesi kampüsü ile ilgili altyapı ve üstyapı giderlerinin karşılanmasında kullanılacak. Fabrikanın idari binası, Dokuz Eylül Üniversitesi Yapı İşleri Daire Başkanlığı tarafından, eğitime hazır hale getirilmesi için projelendirildi. Mevcut binanın konuyla ilgili tespit, takdir çalışmaları Dokuz Eylül Üniversitesi’nden uzman akademisyenler tarafından tamamlandı.

Yıllardır atıl durumda bekleyen Eski Tekstil Fabrikası’nın üniversiteye dönüştürülmesi için çalışmalar adım adım ilerlerken, gerçekleştirilen buluşmada projelerin detayları konuşuldu. Yapı İşleri Daire Başkanlığı projeyi bir ay içerisinde Bergama Belediyesi’ne teslim edecek. Teslimin hemen ardından Bergama Belediyesi inşaat çalışmalarına başlayacak. Bu süreçte Belediye ve Dokuz Eylül Üniversitesi yerleşkede açılacak bölümlerle ilgili çalışmaları Yüksek Öğretim Kurumu’na sunacak. Üniversite 2012-2013 Eğitim Öğretim Dönemi’nde hizmet vermeye başlayacak.

Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç; “Atatürk’ün ekonomik devriminin mihenk taşı olan Sümerbank Tesisleri’nin Bergama için önemi oldukça büyük. Yıllarca Bergama ekonomisine büyük katkı sağlamış Tekstil Fabrikası bundan sonraki süreçte eğitim merkezi olarak hizmet verecek. 9 Eylül Üniversitesi Meslek Yüksekokulu’na dönüştürülecek bina kentsel dönüşüm ve bölgesel kalkınmaya olanak sağlayacak” dedi.

(bergama.gen.tr)

Bergama Ege Üniversitesi kayıtları 21 Eylül'e ertelendi.

Ders Kayıtlanma işlemlerinde teknik nedenlerden dolayı ortaya çıkan sorunlar nedeniyle Ege Üniversitesi Bergama Meslek Yüksek Okul'u Kayıtları 21 Eylül tarihine ertelenmiştir. Ders kayıtlanma işlemlerinini, 21 Eylül 2011 tarihine kadar yapabilirsiniz.

Üniversiteden Açıklama ;

KAYIT YENİLEME YAPACAK OLAN ÖĞRENCİLERİMİZİN VE ONAY

İŞLEMİNİ GERÇEKLEŞTİRECEK DANIŞMANLARIMIZIN DİKKATİNE

2011-2012 eğitim-öğretim yılında üniversitemize yeni

kayıt yaptıran öğrenciler hariç tüm öğrencilerimizin dönem kayıplarının

önlenebilmesi ve bu konuda mağdur olmamaları için belirtilen kayıt yenileme

tarihleri içinde kayıt yenileme işlemlerini aşağıda belirtildiği şekilde

yapmaları gerekmektedir.



Ders Seçimi,Danışman Onayı ve Öğrenim Ücreti/Öğrenci Katkı Payının Yatırılması İşlemleri

2011/2012 eğitim öğretim yılında derse kayıtlanacak

ara sınıf öğrencileri, “http://std.ege.edu.tr/” linkinden öğrenci bilgi

sisteminden, öğrenci numarasını ve şifresini girerek sisteme giriş

yapacaklardır. Giriş işlemi gerçekleştirildikten sonra ders kaydı için

aşağıdaki adımlar gerçekleştirilecektir.

(1) Kayıt yenileme başlığı seçilecek (ders seçimi için devam tuşuna basmak zorunludur)

(2) Ders seçiminde derslerin AKTS kredileri dikkate alınır.

(a) Düzenli öğrenciler(regular) için alınacak derslerin AKTS kredileri toplamı 30’ dur.

(b) Düzensiz öğrenciler(irregular) için alınacak derslerin AKTS kredileri toplamı danışmanın onayı ile 42’ye kadar yükseltilebilir veya 1/3 oranında indirilebilir.

(c) AGNO’su en az 3,00 olan ve herhangi bir ders başarısı CC harf notundan düşük olmayan öğrenciler için alınacak derslerin AKTS kredileri

toplamı danışmanın onayı ile 1/3 oranında yükseltilebilir.

(3) Ders seçiminde üst sınıftan ders alabilmek kriteri; üniversitemize kayıtlı tüm öğrenciler için AGNO’sunun en az 1,80 olmasıdır.

(4) Ders seçimi yapıldıktan sonra kaydet tuşu kullanılarak işlemin ilk kısmı tamamlanır.

DANIŞMAN KONTROLÜ

(5) Ders seçimi yapan öğrencilerin ders

kayıtları danışmanı tarafında kontrol edilir ve gerekli görülen eklenecek veya

çıkartılacak derslerin işlemleri danışman ile birlikte yapılır ve sonucu

danışmanı tarafından onaylanır.

(6) Yapılan ekleme çıkarmalarda,

danışmanlar öğrencinin durumuna göre 2.madde(a, b, c) göz önünde

bulundurmalıdır.

ÖĞRENİM ÜCRETİ /ÖĞRENCİ KATKI PAYININ YATIRILMASI

(7) Danışman onayından sonra, sistem tarafından hesaplanarak oluşan Öğrenim Ücreti/Öğrenci katkı payı öğrenci tarafından ilgili bankaya yatırılır.

(8) Bankaya yatırılan Öğrenim Ücreti/Öğrenci Katkı Payı, yatırılması gereken ücret ile aynı ise öğrencinin ders kaydı sistem tarafından otomatik olarak yapılır.

(9) Bu işlemleri, önceden ilan edilen kayıtlanma tarihleri arasında herhangi bir nedenle yapmayan öğrencilerin sistem üzerinde ders kayıtları gerçekleşmez ve dolayısıyla sınıf listelerinde yer almayan bu öğrenciler derslere devam ederek sınavlardan geçerli not almış olsalar bile, bunlar geçerli sayılmaz.



Ege Üniversitesi Rektörlüğü

Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı 

Bergama, Unesco Dünya Kültür Mirası' na seçildi.

Bergama Dik Tiyatrosu
2011 Haziran ayında UNESCO tarafından Dünya Kültür Mirası Geçici Aday Listesi'ne dahil edilen Bergama, kalıcı olmak için kolları sıvadı.

Bergama Krallığı ile Helenistik, Roma, Bizans ve Osmanlı dönemlerine ev sahipliği yapan İzmir'in Bergama ilçesinde, tarihten kalan mirasın, dünya mirasına dönüştürülmesi amaçlanıyor.
Bergama, Lidya ve Pers egemenliğinden sonra MÖ 4. yüzyılda Büyük İskender'in tarafından fethedilen, MÖ 133'de de Roma Devleti sınırlarına geçen, MS 395'de Bizans egemenliğine, Türkler'in Anadolu'ya gelmesiyle de Türklerin hakimiyeti altına giren Bergama, antik tarihten günümüze kadar ulaşan eşsiz eserleri Akropol ve Asklepion, Kızıl Avlu olarak nitelenen kilise, Bergama Müzesi'nde sergilenen eşsiz tarihi eserlerle her yıl binlerce turisti misafir ediyor.

Sahip olduğu tarihi dokusuyla bu yıl Haziran ayında UNESCO Dünya Kültür Mirası Geçici Aday Listesi'ne kabul edilen Bergama'nın, kalıcı miras listesine alınması için Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Bergama Belediyesi öncülüğünde çalışmalar yürütülüyor.

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More